Tragjedi Moderne MOBI ✓ Hardcover


10 thoughts on “Tragjedi Moderne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Tragjedi Moderne Tragjedi Moderne MOBI ✓ Hardcover tragjedi kindle, moderne ebok, Tragjedi ModerneTragjedi Moderne EpubVolumi i trete i Kompletit te Veprave te Anton Pashkut, botuar nga Rilindja meKy volum permban dramat GOFdhe Sinkopa.

  • Hardcover
  • 164
  • Tragjedi Moderne
  • Anton Pashku
  • Albanian
  • 25 February 2020
  • null

About the Author: Anton Pashku

Tragjedi Moderne MOBI ✓ Hardcover tragjedi kindle, moderne ebok, Tragjedi ModerneTragjedi Moderne EpubAnton Pashku lindi m janar n Grazhdanik katund af r Prizrenit N n n, Get n, e kishte nga Zymi, kurse bab n, Tonin buk pjek s , nga Karash ngjergji katund pak m larg Zymit, rr z Pashtrikut Kishte t kryer shkollimin e mes m Gjimnazin real n Prishtin Gjith koh n punoi n Rilindje, nj her gazetar, mandej redaktor i Rubrik s s kultur s e n nj zet vjet t e fundit, redaktor n Sht pin Botuese Rilindja Shkrimet letrare filloi t i botoj q nga viti Shkroi proz dhe drama Vdiq n Prishtin , m tetor N tregimet e Anton Pashkut dallohen tri qarqe themelore tematike ai i tem s s dashuris , i vetmis , t k rkuar dhe t kusht zuar nga nj totalitariz m dhe, qarku tematik p r dhun n mbi individin Tregimet e tij antologjike jan N n qarr po rrinte vasha, Flo ka, Kulla, Si e p rshkroi ndrr n e vet njeriu me kapel , Dy fjal p r nj plak dhe librin e tij kushtuar tymit, K naq sit e Megalopolisit, Anija e dehurMe vlerat e veta t pakontestueshme artistike, romani Oh ka b r nj ndikim t ngadalsh m por t fort n proz n shqipe, q nga koha e shfaqjes s tij Dramat e Pashkut Sinkopa e Gof jan luajtur n Teatrin e Kosov s, n Teatrin ITD t Zagrebit, n Teatrin e Shkupit dhe n teatro t tjera t shqiptar ve Vepra e tij letrare, sht b r vler kulturore komb tare dhe tashm sht materie q m sohet n t gjitha nivelet e shkollave shqipe, ku ligj rohet let rsia bashk kohore shqipe.